Početna Novosti Četiri nova kipera MAN TGX za Porobić d.o.o.

Četiri nova kipera MAN TGX za Porobić d.o.o.

Firmi Porobić d.o.o. isporučena su 4 nova kipera MAN TGX 41.480 8x4 BB, EURO 5 norme sa ručnim mjenjačem i MEILLER nadogradnjom. Porobić d.o.o. bavi se niskogradnjom i održavanjem regionalnih puteva.

Na lokaciji firme KAM i BUS u Doboju, vozila su preuzeli direktor firme Edin Porobić, tehnički direktor Adis Porobić i šef mehanizacije Eldin Porobić.

KAM i BUS d.o.o. je distributer kamiona uglednog proizvođača MAN Truck & Bus AG iz Münchena na teritoriji Bosne i Hercegovine, a u okviru  MAN Importer BH d.o.o. generalnog uvoznika za BiH.

KAM i BUS d.o.o. trenutno posluje na tri lokacije u BiH, a konkretno u tri prodajno servisna centra, Doboj, Banja Luka i Sarajevo. MAN servisna mreža se sastoji od šest  servisnih centara na šest lokacija u Bosni i Hercegovini.

Josam cam-aligner

Uređaj za kontrolu geometrije kotača JOSAM s podeševanjem senzora za praćenje linije na cesti i nagiba kotača od sada u Matuzićima. S novim uređajem moguće je umjeravanje geometrije na komercijalnim vozilima, kamionima i autobusima, (polu)prikolicama i zglobnim autobusima.

JOSAM je vodeći svjetski proizvođač uređaja za geometriju kotača, opreme za ravnanje šasija i indukcijsko grijanje vozila.

ZAŠTO PODEŠAVATI   GEOMETRIJU KOTAČA
• Veća sigurnost u prometu
• Manja potrošnja goriva
• Manja potrošnja guma
• Veća udobnost vožnje
 

 

Novosti