Početna Novosti Elnos Grupa nabavila prvi MAN EURO 6d kamion u BiH

Elnos Grupa nabavila novi MAN TGX 26.400 6x2-2 LL

Elnos Grupa, kao kompanija koja prati ekološke trendove u industriji transporta, izvršila je nabavku prvog kamiona MAN EURO 6d norme u BiH.

Kamion MAN TGX 26.400 6x2-2 LL je opremljen tovarnim sandukom, utovarno-istovarnom rampom, motorom najnovije generacije EURO 6d norme, te automatizovanim mjenjačem ZF Traxon. Ovo je ujedno i prvi D15 motor u BiH koji se odlikuje novim rješenjima po pitanju snage, obrade izduvnih gasova, pojednostavljenja održavanja i povećanja korisne nosivosti. Glavne odlike novog D15 motora su: radna zapremina motora 9.037 ccm, za 1.9 % manja potrošnja goriva, za 230 kg manja masa motora, visoka efikasnost, velika robusnost, jednostavnost i lakoća servisiranja, što sve zajedno osigurava dobitnu kombinaciju u ovoj kategoriji vozila.

Podsjećamo da Elnos Grupa spada među prve kompanije koje su ukazale povjerenje servisnom timu KAM I BUS d.o.o.

Nabavka MAN EURO 6d vozila predstavlja korak dalje na putu ka nastavku dugoročne saradnje između Elnos Grupe i KAM I BUS d.o.o.

KAM I BUS d.o.o. je distributer kamiona uglednog proizvođača MAN Truck & Bus SE iz Münchena na teritoriji Bosne i Hercegovine, a posluje u okviru MAN Importer BH d.o.o,  generalnog uvoznika za BiH. KAM I BUS d.o.o. trenutno posluje u četiri prodajno servisna centra u BiH: Doboj, Banja Luka, Tuzla i Sarajevo.

Novosti