Početna Novosti Isporučen prvi Tourliner nove generacije u BiH

Isporučen prvi Tourliner nove generacije u BiH

Prijevoz putnika Jelinak iz Žepča obnovio je vozni park prvim Neoplan Tourlinerom nove generacije u Bosni i Hercegovini. Autobus već vozi na svakodnevnim povratnim relacijama za njemačke gradove. Atraktivnost Neoplanovog novog modela visokoturističke klase prepoznao je i žiri jedne od najcjenjenijih nagrada za dizajn, pa je novi Tourliner dobitnik "iF DESIGN" nagrade u kategoriji motornih vozila.

Direktor Mario Adžić preuzeo je novi autobus u sjedištu firme KAM i BUS u Doboju od Nedima Okerića, kolege iz prodaje autobusa. Tom prilikom izrazio je zadovoljstvo ovom nabavkom i činjenicom da među prvima imaju vozilo koje zadovoljava Euro 6C standarde. Novi Tourliner ima Euro 6C MAN motor koji u kombinaciji sa AS Tronic 12-stepenim mjenjačem daje 420 konjskih snaga. Posao vozaču će olakšati i Efficient Cruise, tempomat te ZF intarder. Za sigurnost vozača i putnika brinu se sustavi  EBS sa ASR i ABS, ESP, EBA i LGS, kamera na stzražnjim vratima i kamera za vožnju unatrag. 

Unutrašnjost autobusa je opremljena 51 "exclussivo plus" putničkih sjedala, motorom snage 420 KS, 12-brzinskim automatiziranim mjenjačem te svom opremom uobičajenom za ovu klasu turističkih autobusa. Također je opremljen sa MMC (Multi Media Coach) Multimedia setom, cd/dvd/mp3 playerom i dva 19” monitora, inverterom snage 1600 W i tri utičnice. Ovaj kapacitet omogućava i naknadno ugrađivanje još utičnica i USB priključaka, uz napomenu da se u vozilu nalazi toalet, frižider, spremnik za gorivo kapaciteta 525 litara i kapacitet prtljage od 10 m3. 

Sretan put i ugodnu vožnju putnicima i vozačima želi KAM i BUS.

 

 

Novosti