Početna Novosti Kompletna obnova sustava za pripremu goriva

Kompletna obnova sustava za pripremu goriva

U dane kada je potrošnja goriva u fokusu važno je da komponentne dizelskog sustava budu u ispravnom stanju.

Vozila koja se koriste u komercijalne svrhe mora­ju biti isplativa, zbog toga je izuzetno važno dizelske sustave održavati jer kada rade u ispravnim uvjetima, štede gorivo i generalno generiraju manje naknadnih i iznenadnih popravaka. To vrijedi kako za gospodarska vozila od 40 tona maksimalne dozvoljene nosivosti kao i za dostavna vozila nižih razreda težine. Predviđeni vijek trajanja većine visokotlačnih sustava na osobnim vozilima je oko 300 000 km, a na gospodarskim vozilima oko 600 000 km, nakon čega dolazi do promjena u ponašanju motora koje se često očituje u porastu potrošnje i nemirnijem radu motora.

Popravak neispravnih agregata i komponenti dizelskih motora ključna je kompetencija Bosch servisnih radionica za dizelska vozila. Za popravak modernih dizelskih sustava potrebni su skupi testni uređaji, velik stupanj preciznosti, specijalni alati i stručno znanje profesionalaca za dizelske komponente. U Bosch Diesel Centru dijagnozu i popravke svih dizelskih sustava provode vrhunski kvalificirani stručnjaci najmodernijom Boschevom ispitnom i mjernom tehnologijom.

KAM i BUS u suradnji s Bosch Diesel Centrom uz ostale usluge prodaje reparirane injektore koji su uvedeni u globalni Bosch sustav kvalitete pod nazivom Bosch Quality Scan. Bosch Quality Scan uspostavljen je s ciljem osiguravanja transparentnosti i kvalitete popravka te kupcu kao dokaz kvalitete popravka koji je izveden u skladu s Bosch specifikacijama i pravilima. Tim dokazom kvalitete kupcu se jamči da je prilikom reparature injektora korištena certificirana ispitna oprema, da je reparacija izvedena prema definiranoj tehnologiji od strane proizvođača te da su ugrađeni originalni rezervni dijelovi.

Osim reparacije injektora dostupne su i usluge održavanja, servisa i popravaka linijskih i razvodnih pumpi, pumpi-brizgaljki, brizgaljki, Common-Rail sustava te ispitivanje piezo-injektora.

Kod C-R servisnog paketa, u jednom koraku obnavljaju se sve visoko opterećene komponente sustava za ubrizgavanje goriva. Prednost C-R dijagnostike visokotlačnih komponenata je ta što se obavlja u ugrađenom stanju na vozilu što obično omogućuje brz pronalazak kvara i tome odgovarajući opseg popravka repariranim komponentama. Ukoliko se uobičajenom dijagnostikom u radionici kvar ne može precizno detektirati, omogućena je provedba dodatnih ciljanih testiranja u Bosch servisu. U tom slučaju analiziraju se rezultati oba testiranja.

Osim uštede vremena u smislu trajanja popravka strankama je svakako prednost što u slučaju kompletne obnove C-R sustava u KAM i BUS ovlaštenom servisu dobivaju jamstvo na popravak u trajanju od dvije godine. Na taj način stranci se nudi sveobuhvatno rješenje za popravak dizelskih sustava na jednom mjestu koje jamči kvalitetno, pouzdano i brzo rješavanje kvara vozila koje je dodatno osigurano jamstvom.

Novosti