Početna Novosti MAN Lion's City E je Autobus godine 2023.

MAN Lion's City E je Autobus godine 2023.

Budućnost je električna! MAN Lion's City E dobitnik je nagrade za "Autobus godine 2023"

Od 2020. godine, otkako je dostupan na tržištu, MAN Lion's City E oduševljava kupce, vozače autobusa, putnike, ali i stručnjake – poput međunarodnog novinarskog žirija koji je MAN-ovom električnom gradskom autobusu dodijelio prestižnu nagradu "Autobus godine 2023“.

MAN Lion's City 12 E je na međunarodni usporedni test autobusa ("Bus Euro Test"), koji se održavao u Limericku u Irskoj, stigao iz Münchena, preko alpskih prijevoja, autocesta i lokalnih cesta. Prešao je gotovo 2500 kilometara i na toj turneji zabilježio odličnu stopu rekuperacije od čak 20,8 %. "Bilo je to posebno iskustvo za nas, ali i za žiri kada smo se zaustavili s našim električnim autobusom u Limericku nakon deset dana vožnje", rekao je Rudi Kuchta, voditelj odjela autobusa u tvrtki MAN Truck & Bus SE.

Na međunarodnom usporednom testu autobusa sudjelovalo je pet proizvođača autobusa iz cijele Europe. Stručni žiri sačinjen od 23 europska renomirana novinara, nakon brojnih testnih vožnji te dugih rasprava, odlučio je da upravo MAN Lion's City 12 E zaslužuje titulu "Autobus godine 2023". Žiri je bio impresioniran cjelokupnim konceptom gradskog autobusa, dosegom, pouzdanošću te iznad svega, održivošću.

"MAN Lion's City 12 E ima revolucionaran dizajn, visoku razinu udobnosti te je iznimno tih unutra. Vozačka kabina je jedna od najboljih na tržištu, s visokim stupnjem sigurnosti. MAN je fokusiran na električnu mobilnost od prve skice pa sve do krajnjeg proizvoda. Na taj način se sve slaže i ne radi se samo na tome da se 'dizelski autobus pretvori u električni'. Stručni žiri imao je pozitivan osjećaj od prve testne vožnje pa sve do konačne odluke da je upravo MAN Lion's City 12 E 'Autobus godine 2023.'", rekao je predsjednik žirija Tom Terjesen.

Tom Terjesen uručio je Rudiju Kuchtiju ovu prestižnu nagradu na događaju "Zvijezde godine" u organizaciji VDA (Njemačko udruženje automobilske industrije) povodom otvaranja sajma IAA 2022. u Hannoveru.

MAN Lion's City E oduševio je i hrvatske javne gradske prijevoznike tijekom svoje turneje #ElectrifyingEurope kroz Hrvatsku koja se održala početkom ove godine. MAN Lion's City E je posjetio ukupno šest hrvatskih gradova te prešao više od 2000 km.  Vjerujemo da će ova nagrada biti dodatan poticaj te da će elektromobilnost u javnom prijevozu uskoro zaživjeti i u Hrvatskoj.

Novosti