Početna Novosti MAN nove generacije

MAN nove generacije

MAN Truck & Bus predstavio je novu generaciju kamiona koja postavlja standarde u ergonomiji, sustavima pomoći vozaču i digitalnom umrežavanju.

MAN je predstavio novu generaciju kamiona koja je dosljedno orijentirana na promjenjive potrebe prijevozničke industrije i u čijem se razvoju fokusirao na vozače i njihov posao. Rezultat je portfelj proizvoda koji optimalno ispunjava svaki transportni zadatak. Nova generacija kamiona predstavlja razvoj MAN Truck & Bus-a od proizvođača vozila do pružatelja inteligentnih i održivih transportnih rješenja.

"Pojednostavljujemo poslovanje naših kupaca - ovo je naša tvrdnja, naše obećanje. Nova generacija kamiona omogućava nam da to ispunimo sveobuhvatnije nego ikad prije.", ističe Joachim Drees, predsjednik Izvršnog odbora MAN Truck & Bus SE

Nova MAN-ova generacija slijedi korake legendarnih serija. MAN TGA, koji je predstavljen 2000. godine, postavio je standarde u proizvodnji kamiona. Nova generacija vozila ne samo da odgovara tome, već donosi i novu razinu udobnosti, sigurnosti, učinkovitosti, pouzdanosti i digitalizacije jer danas su zahtjevi u svim područjima prometne industrije raznolikiji i složeniji nego ikad. Transformacija industrije u "punom je pogonu": povećana količina prometa, strogi zakonski propisi o smanjenju emisija CO2, manjak vozača i sve opsežnija digitalizacija u svim logističkim procesima.

Nova MAN-ova generacija kamiona nudi sve ono što kupci i vozači oduvijek cijene i očekuju od svojih MAN vozila - samo još i bolje. Ona objedinjuje isprobane vrline s razvojem koji je apsolutno orijentiran na budućnost, da bi smanjio opterećenje špediterima i vozačima te unatoč sve složenijim uvjetima olakšao njihov svakodnevni rad. To je razlog zašto nova MAN-ova serija postavlja standarde u pogledu korisnosti, optimalne ergonomije, rada koji je intuitivniji i pouzdaniji, te organizacije prostora, dobro promišljenim konceptom skladištenja i savršene udobnosti spavanja.

Paleta motora Euro 6d, koji su predstavljeni 2019. godine, svoj puni učinak iskorištava u novoj MAN-ovoj generaciji. Savršena interakcija motora s novorazvijenim pogonom i softverskim komponentama pruža novim serijama vrhunsku razinu učinkovitosti. Na taj način, nova generacija štedi do 8% goriva u odnosu na prethodnu inačicu Euro 6c u špediterskom prijevozu na duge staze i postiže jasno smanjenje emisije CO2.

"Simply my truck" nije samo slogan, MAN-ovi stručnjaci anketirali su više od 700 vozača da bi iz prve ruke saznali što za njih predstavlja idealno radno mjesto i životni prostor u kamionu. Uz to, MAN je u München pozvao 300 domaćih i međunarodnih kupaca iz ukupno 16 zemalja, kako bi na tematskim radionicama definirao najvažnije zahtjeve za novim vozilom. Povratne informacije profesionalaca i njihove osobne želje implementirane su u brojne inovativne značajke nove MAN-ove generacije kamiona.

Zanimljivosti projekta:

  • utrošeno je 12.000.000 radnih sati
  • prevezeno je 4.000.000 testnih kilometara
  • 2.800.000 linija softverskog koda
  • u novi dizajn vozila uloženo je 167.000 radnih sati
  • 3.000 boja kabine dostupno je standardnoj ponudi
  • 2.100 zaposlenika MAN-a bilo je izravno uključeno u projekt
  • do 8% manja potrošnja goriva
  • 4 serije: MAN TGX, TGS, TGM ili TGL
  • 1 tim: 36.000 zaposlenika u MAN Truck & Bus

Novosti