Početna Novosti Priprema autobusa za sezonu

Priprema autobusa za sezonu

Kako bi klimatizacijski uređaj pravilno funkcionirao, potrebno ga je redovno održavati u skladu s planom održavanja proizvođača uređaja i vozila.

Za održavanje i popravak rashladnog kružnog toka s R134a rashladnim sredstvom postoje uređaji za recikliranje, kojima se rashladna tekućina u klimatizacijskom uređaju može isprazniti, reciklirati, napuniti i provjeriti. Na taj način moguće je ponovno korištenje rashladnog sredstva i uklanjanje zraka, vlage i stranih plinova iz rashladne tekućine. 


Za tlačnu probu klima - uređaja koristi se tehnički dušik s maksimalnih 25 bara. Prednost takvog načina je da se veće propusnosti i labavi spojevi prepoznaju bez gubitka rashladnog sredstva. Isušivač u kružnom toku, u kojem se nalazi filtar i sredstvo za isušivanje, služi za isušivanje vlage iz rashladnog sredstva i uklanjanje malih čestica, a mijenja se svake dvije godine uz pomoć uređaja za recikliranje.


KAM i BUS centri u Banja Luci, Doboju i Sarajevu opremljeni su najsavremenijim uređajima za dijagnostiku, održavanje i punjenje klimatizacijskih uređaja, a servisni timovi stručno osposobljeni u skladu sa zakonskim propisima o zaštiti okoliša i zaštiti na radu.

Javite se u najbliži KAM i BUS centar i rezervirajte termin za pregled klima - sustava u autobusima i spremni dočekajte ljeto.

Novosti