Početna Novosti Provjera geometrije kotača uz JOSAM

Provjera geometrije kotača uz JOSAM

Uz vodećeg svjetskog proizvođača uređaja za geometriju kotača do više sigurnosti i udobnosti u vožnji te manje potrošnje goriva i guma.

KAM i BUS prodajno - servisni centri u Doboju i Tuzli opremljeni su Josam Cam-aligner uređajem za podešavanje geometrije kotača na komercijalnim vozilima, kamionima i autobusima, (polu)prikolicama i zglobnim autobusima. Josam Cam-aligner uređaj za podešavanje geometrije kotača uskoro će biti dostupan i u našem prodajno-servisnom centru u Sarajevu na adresi Ulica Vlakovo 10!

Podešavanje geometrije kotača za korisnika (i vozilo) ima višestruke koristi. Vožnja u takvom vozilu je svakako udobnija, manje se troše gume, a ujedno se i smanjuje potrošnja goriva. Najvažnije je da se povećava razina sigurnosti u prometu jer podešena šasija skraćuje put kočenja što je kod komercijalnih vozila od iznimne važnosti.

Tvrtka Josam poznati je švedski proizvođač uređaja za geometriju kotača, opreme za ravnanje šasija i indukcijsko grijanje vozila. Otkako su 1972. izumili svoj prvi sustav za ravnanje šasija, tvrtka je konstantno posvećena razvoju i poboljšanju proizvoda s ciljem podizanja brzine, točnosti i jednostavnosti korištenja sustava. Današnji sustavi za podešavanje geometrije kotača omogućuju radionicama za kamione i autobuse kao i vulkanizerskim servisima, brzu i preciznu uslugu podešavanja geometrije kotača.

Josam Cam-aligner uređaj je za kontrolu geometrije kotača komercijalnih vozila s mogućnošću podešavanja senzora za praćenje linije na cesti i nagiba kotača. Ujedno omogućuje umjeravanje geometrije na komercijalnim vozilima, kamionima i autobusima, (polu)prikolicama i zglobnim autobusima. Sve referentne vrijednosti se mjere pomoću Josam patentirane tehnologije kamera, sa središnjom linijom vozila kao referencom. Nije potrebno podizanje kotača zbog kompenzacije, a alternativno sustav može raditi i putem standardnog postupka dok se za prijenos podataka između mjernih jedinica i računala koristi bežična tehnologija. Računalni softver vodi korisnika kroz mjerni proces i ispisuje mjerna izvješća o vrijednostima prije i poslije poravnanja. Program mjeri trag kotača, bočni nagib kotača, uzdužni i bočni nagib osovinice rukavca kotača, razliku kutova zakreta kotača, maksimalni zakret kotača, paralelnost osovina u odnosu na središnju liniju vozila i ukošenost osovine u odnosu na središnju liniju vozila.

Josam uređaji za kontrolu geometrije kotača nalaze se na kraju proizvodne linije većine renomiranih proizvođača komercijalnih vozila kao što su MAN, Mercedes-Benz, Volvo, Scania i DAF što govori o povjerenju proizvođača u kvalitetu i pouzdanost Josam uređaja.

Posjetite KAM i BUS centre na sljedećim lokacijama i podesite geometriju kotača:

  • PSC Doboj, Ulica 203. brigade 88, 74203 Matuzići, Doboj Jug
  • PSC Tuzla, Bistarac bb, 75250 Lukavac
  • USKORO! PSC Sarajevo, Ulica Vlakovo 10, 71210 Ilidža

 

Novosti